Άλλαξε οπτική στη ζωή σου! 1

Άλλαξε οπτική στη ζωή σου!

Καθημερινά βάζουμε στόχους και πρόγραμμα στη ζωή μας, χωρίς να μπορούμε πάντα να τα υλοποιήσουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που απογοητευόμαστε και εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας, ακριβώς γιατί δεν ξέρουμε πώς να τα πραγματώσουμε. Κοιτάμε το δέντρο και χανόμαστε στο δάσος.

Οποιοδήποτε στόχο κι αν έχεις, χρειάζεται πρώτα από όλα να τον πιστεύεις από τα βάθη της ψυχής σου. Μόλις μεταμορφώσεις την οπτική του στόχου σου στις σωστές διαστάσεις τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στην υλοποίησή του. Υπηρέτησε τον με αφοσίωση και ενθουσιασμό (εν-Θεώ), αλλά να θυμάσαι ότι χρειάζεται και η δική σου ενέργεια (εν-έργο). Μπορεί επίσης να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να χτιστεί μια σωστή βάση και τα σωστά θεμέλια για να πραγματώσεις τους στόχους σου. Ο χρόνος ορίζεται από την δύναμη της θέλησης, της πίστης και της αγάπης που δίνεις μέσα από την καρδιά σου και όχι από το νου και το εγώ.

Σιγουρέψου ότι αυτό που επιδιώκεις είναι κάτι το οποίο πραγματικά θέλεις και ότι δεν είναι απλά κάτι που ακούγεται ή φαίνεται ωραίο εάν το πετύχεις.

Πρέπει να αποτινάξεις από μέσα σου όλα τα θέλω που προέρχονται από το “εγώ”. Βγες από το καταστροφικό πείσμα που σε οδηγεί να κάνω αυτό “για να μπω στο μάτι του άλλου”, “για να φανώ καλύτερος στους άλλους”, “για να μου μιλάνε όσοι με αγνοούν”, “για να είμαι αρεστός” κ.ο.κ.

Άσε τις συγκρίσεις, μην ξεφεύγεις από την πορεία και το όραμά σου και δημιούργησε το δικό σου έργο. Έτσι μόνο θα το απολαύσεις και ταυτόχρονα θα το απολαύσουν και οι γύρω σου: χωρίς να προσδοκάς κάτι παραπάνω πέρα από τη δική σου απόλαυση και ευχαρίστηση για το δικό σου δημιούργημα.

Το δημιούργημά σου έχει τη δική σου ενέργεια, την δική σου ταυτότητα, άρα και τους δικούς σου ανθρώπους που σε ακολουθούν και πιστεύουν σε σένα και που δεν θα σε αφήσουν ούτε θα τους αφήσεις. Ανάμεσά σας πρέπει να υπάρχει ανιδιοτέλεια, ελευθερία, σεβασμός και αγάπη. Η αγάπη είναι ο συνδετικός κρίκος που όλα τα κρατάει γύρω της. Η αγάπη μεταμορφώνει το στόχο σου και σε κάνει μοναδικό και ξεχωριστό, με αγάπη για τους γύρω σου και όχι γεμάτο εγωισμό, θυμό και πείσμα.

Όταν οι στόχοι σου είναι κάτι που θέλεις έντονα, τότε τη ψυχή σου θα σε οδηγήσει σε ανθρώπους, καταστάσεις και τόπους που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη των στόχων σου. Όμως μην ξεχνάς ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι γεμάτος προκλήσεις και όχι στρωμένος με ροδοπέταλα. Χρειάζεται πειθαρχία, συγκέντρωση και ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλεις να πετύχεις.