Η φυσιολογία είναι ο μοχλός της συναισθηματικής αλλαγής 1

Η φυσιολογία είναι ο μοχλός της συναισθηματικής αλλαγής

Τίποτα δεν είναι τυχαίο πάνω στον άνθρωπο, τα πάντα είναι ποιημένα με μεγάλη σοφία.

Ένα από σημαντικότερα που έχουμε είναι το σώμα μας. Μέσα από τη στάση του σώματος εκφράζουμε το συναίσθημα που νιώθουμε (body language).

Έχετε παρατηρήσει όταν ένας άνθρωπος νιώθει φόβο, στεναχώρια, απογοήτευση, θλίψη, απόρριψη, αδικία, κατάθλιψη τι συμβαίνει στο σώμα του;

Συρρικνώνεται, μαζεύεται, αλλάζει η έκφραση των ματιών του, αλλάζει ο ήχος της φωνής του, αλλάζει ο τρόπος που στέκεται και περπατάει, και γενικότερα ολόκληρη η έκφραση του σώματος του είναι άδεια από ενέργεια και συναισθήματα – ακινητοποιείται.

Το 93% της επικοινωνίας μας είναι μη λεκτικό και έχει να κάνει με τη γλώσσα του σώματός μας, δηλαδή τη φυσιολογία μας.

Αλλάζοντας τη στάση σώματος μου (φυσιολογία) αλλάζω το συναίσθημα ακαριαία.

Η φυσιολογία είναι η δύναμη της κίνησης του σώματος.

Όλα όσα νιώθουμε είναι αποτέλεσμα του τρόπου που χρησιμοποιούμε το σώμα μας κ αυτό με τη σειρά του εκπέμπει τη δίκη του γλώσσα.

Κάθε έκφραση στο πρόσωπο μας εσωκλείει έναν χάρτη συναισθημάτων.
Όταν αλλάζω την έκφραση του προσώπου μου και βάζω ένα χαμόγελο έστω και προσωρινά προσποιητό, σιγά σιγά το χαμόγελο αυτό στέλνει σήμα εσωτερικά και αρχίζει ο νους να πηγαίνει σε συναισθήματα και καταστάσεις χαρούμενες.
Όταν φοβάσαι, για παράδειγμα ένα σκύλο που γαυγίζει, συρρικνώνεται το σώμα σου, οι ώμοι πέφτουν, αλλάζει ο ήχος της φωνής, νιώθεις θύμα, η καρδιά σου χτυπάει δυνατά και τα πόδια σου τρέμουν. Ο σκύλος αντιλαμβάνεται τι εκπέμπεις μέσα από το σώμα και αντιδρά ακόμα πιο απειλητικά προς εσένα.
Εσωτερικά χτυπάει συναγερμός με μήνυμα SOS!!!
Όλα αυτά μπορείς να τα αλλάξεις μέσα από το σώμα.

Βήματα αλλαγής
Μπορείς να σταθείς με ίσια την πλάτη και τους ώμους προς τα πίσω, ανάπνεε βαθιά από το θώρακα, γύρνα το κεφάλι ελαφρός προς τα πάνω να κοιτάει, βάλε ένα χαμόγελο έστω προσποιητό.
Τώρα φέρε στο νου σου τη τελευταία φορά που γέλασες με τη καρδιά σου…
Έτσι η κίνηση και η ταχύτητα που δημιούργησες στο σώμα αλλάζει ακαριαία το συναίσθημα.

Κάθε συναίσθημα συνδέεται με κάποιο χαρακτηριστικό της φυσιολογίας μας.

Άρα μπορείς να χρησιμοποιείς το σώμα σου για να αισθάνεσαι θετικότερα και αποδοτικότερα, απαλλαγμένος από τα κατώτερα συναισθήματα του φόβου.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ελάχιστα μοτίβα φυσιολογίας. Αυτά μπαίνουν υποσυνείδητα μέσα σου και γίνονται συνήθεια.

Η εποχή αυτή που ζούμε χαρακτηρίζεται από τη συλλογική αντίληψη ως η «εποχή της κρίσης».

Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου και θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι είναι με σώμα κυρτωμένο, πεσμένους ώμους, άχρωμη φωνή, έκφραση προσώπου γεμάτη θλίψη και κινούνται αργά γεμάτοι απογοήτευση. Με αυτό το μοτίβο επηρεάζει ο ένας τον άλλον και εξαπλώνεται διότι γίνεται ασυνείδητα.

Εάν είσαι συνειδητός δεν το επιτρέπεις και έτσι δεν το ακολουθείς.

Έχουμε πάνω από 80 διαφορετικούς μυς στο πρόσωπο μας, άρα μπορείς να ορίσεις εσύ ποιο μοτίβο θέλεις, ανεπηρέαστος από τη συλλογική αντιληπτικότητα της μάζας.

Εάν θες κάνε μια απλή άσκηση: κάθε μέρα για 1 λεπτό για 5 φορές την ημέρα κοίτα τον εαυτό σου στο καθρέφτη και χαμόγελα, με το σώμα σου σε στάση δύναμης. Θα έχεις πολύ γρήγορα αποτελεσματα.

Στην αρχή δε θα νιώθεις ωραία αλλά μέσα στη πρώτη κιόλας μέρα θα δεις αλλαγή.
Με αυτή τη σωματική στάση ενεργοποιείς συνεχώς την ευχαρίστηση η οποία δημιουργεί Νευροσυσχετισμό και έτσι κάθε φορά που θα χαμογελάς συνδυαστικά με τη φυσιολογία σου θα βρίσκεσαι σε κατάσταση ευχαρίστησης και δύναμης!