Συμβουλεύω ή κρίνω; 1

Συμβουλεύω ή κρίνω;

Το έχουμε κάνει όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας. Έχουμε κρίνει τον απέναντί μας, είτε για τις επιλογές του, είτε για την ζωή του γενικότερα. Την ώρα που κρίνεις κάποιον θεωρείς ότι τον “συμβουλεύεις” για το καλό του. Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι πρώτα κρίνεις εσένα για την επιλογή που έκανες στον εκάστοτε  φίλο ή συνεργάτη ή σύντροφο που έχεις απέναντί σου και έπειτα εκείνον.

Κρίνεις και απορρίπτεις την ίδια σου την επιλογή. Γίνεσαι εχθρός και ανταγωνιστής σε σένα τον ίδιο. Άσε τον κόσμο στην πορεία του και κοίτα εσένα.  

Ίσως τώρα σαστίζεις, διότι δεν το αντιλαμβάνεσαι την ώρα που το κάνεις, αλλά έτσι ρίχνεις την ευθύνη στο φίλο σου, στους γονείς σου, στο ταίρι σου και σε όσους έχουν ταυτόχρονα κι αυτοί επιλέξει εσένα.

Με αυτό τον τρόπο όμως, χάνεις από το να λάβεις τα όμορφα της ψυχής του καθενός και που είναι έτοιμος να σου τα προσφέρει, αντιθέτως είσαι εστιασμένος στα αρνητικά που πιστεύεις εσύ. Τελικά, τα αρνητικά αυτά βγαίνουν μέσα από εσένα, από το δικό σου υποσυνείδητο, από τις δικές σου περιοριστικές πεποιθήσεις και την δική σου ιστορία ζωης. Άλλαξέ το, αυτοδηλητηριάζεσαι !!!

Μην κόβεις την ροή της αγάπης προς σε εσένα τον ίδιο και έπειτα στους γύρω σου. Τίμησε την κάθε επιλογή σου και τίμησε και την επιλογή του άλλου. Εάν δεν σου κάνει, απλά αποχαιρέτησε το με ευγνωμοσύνη και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο από χαμηλοκρασδασμικές σκέψεις που γίνονται συναισθήματα.

Είμαι εδώ για σένα, να βρούμε μαζί τα βαρίδια των σκέψεων και των κρίσεων που σε κρατάνε πίσω, σε αποσυγκεντρώνουν από τον εαυτό σου και σε κάνουν να παρεκκλίνεις από τους στόχους σου και τα οράματά σου. Μαζί θα διώξουμε καθετί αρνητικό και θα φέρουμε την αγάπη και την ισορροπία στη ζωή σου.